Tallers tardor 2024 Aula Gastronòmica

You are currently viewing Tallers tardor 2024 Aula Gastronòmica

Tallers i xerrades tardor 2024 de l’Aula Gastronòmica de Roses

 

Entre octubre i desembre, l’Aula Gastronòmica de Roses, oferirà tallers, tastos i presentacions.

El preu de cada taller és de 5 €.

Com en edicions anteriors, no faltaran a la cita culinària els pescadors de Roses que, en aquest ocasió, ensenyaran a cuinar pollastre amb escamarlans (Víctor Olivencia, 17 d’octubre) i suquet de moixina (Quim Coll, 14 de novembre). Per la seva part, la xef del restaurant Santallúcia, Glòria Roura, oferirà un taller el 28 de novembre, on mostrarà l’elaboració de la seva recepta de llobarro a la crosta de sal amb salsa bearnesa i verdures de temporada.

Les propostes dolces comptaran en aquesta ocasió amb la participació dels mestres pastissers locals Albert Lorenzo, de La Postreria Roses, que oferirà un taller de panellets (22 d’octubre), i de Santi Buscató, de Can Cairó, que ensenyarà a fer un tortell de Reis (12 de desembre).

Una altra de les activitats que ofereix l’Aula Gastronòmica és la de donar a conèixer altres cuines del món, a través de persones de diferents procedències establertes al municipi. En aquesta ocasió, la cuinera d’origen marroquí Hansa, als fogons, i la comunicadora gastronòmica Àgata Albero, proposen un viatge gastronòmic al Marroc que tindrà lloc el 4 de desembre.

Completaran les sessions d’elaboracions culinàries Marta Roger, formatgera i professora de La Païssa, que el 16 de novembre conduirà el taller “Fes el teu propi formatge fresc”, mentre que la dietista i nutricionista Anna Torelló, torna aquesta temporada a l’Aula Gastronòmica per oferir un taller de cuina fàcil per a celíacs (21 de novembre).

Tastos de cerveses i licors

En el marc de la Fira de la Cervesa Artesana s’organitzarà un tast, el 8 d’octubre, amb la cervesera Cervesa de Roses de la mà d’en Gerard Blanché.

El 30 d’octubre, tindrà també lloc un tast de licors artesanals elaborats a Llançà amb plantes i fruites de la terra, que anirà a càrrec de la sommelier Laura Serrano.

Presentació receptari de llobarro

Per últim, una cita important dins de la programació de la nova temporada serà la presentació del llibre “El llobarro de Roses, 15 maneres de cuinar-lo”, editat pel propi Ajuntament de Roses. En aquest cas, atesa l’assistència de públic prevista, es durà a terme al Teatre Municipal de Roses (10 octubre, 19 h).

Podeu consultar tota la programació, dates i horaris i fer inscripcions (a partir del 17 de setembre) a: rosesgastronomia.cat

La coordinació d’aquesta acció, a càrrec de l’AODL de gastronomia i producte local , està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.