Projectes de col·laboració entre l’Ajuntament de Roses i la Confraria de Pescadors de Roses

You are currently viewing Projectes de col·laboració entre l’Ajuntament de Roses i la Confraria de Pescadors de Roses

Roses ha esdevingut un municipi referent per a entitats i administracions públiques que volen conèixer experiències d’èxit en la promoció de l’activitat pesquera, així com les oportunitats i beneficis que es poden assolir a través d’una col·laboració estreta entre administració i sector pesquer.

Projectes impulsats per l’Ajuntament i la Confraria des de l’any 2020:

  • Creació de l’Aula Gastronòmica de Roses com un espai de promoció i difusió del producte pesquer rosinc i del producte de proximitat a través de cuiners, pescadors, sommeliers, cellers, cerveseres… Al llarg dels darrers 3 anys s’han programat 7 temporades de tallers gastronòmics on s’han dut a terme, en total, més de 70 tallers
    • Una altra proposta d’èxit ha estat l’activitat “De la xarxa al plat”, dissenyada per oferir al visitant una experiència completa del sector pesquer, incorporant a la tradicional visita guiada al port pesquer i a la subhasta de peix, una demostració gastronòmica de com preparar suquet de peix amb una degustació final del plat acompanyada de vi de la DO Empordà.
  • La valorització i promoció del peix de la Llotja de Roses (lluç, pop blanc, canana vera, sorell, sèpia, maire i llobarro) a través de 40.000 estovalles il·lustrades i informatives repartides als restaurants rosincs, així com la distribució d’etiquetes identificatives i fulletons del llobarro d’aqüicultura de la badia de Roses a peixateries i punts de venda de tot Catalunya per donar a conèixer les propietats, el procés de cria i la qualitat del producte al consumidor final. Actuació cofinançada amb la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya #FEMPA #EMC @agriculturacat @galpcostabrava. 
  • Receptari ‘El llobarro de Roses. 15 maneres de cuinar-lo’ amb el qual es posa a les mans de la ciutadania i del sector de la restauració receptes de 15 xefs rosincs que mostren diferents maneres de preparar i cuinar el llobarro d’aqüicultura de la Badia de Roses. Actuació cofinançada amb la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya #FEMPA #EMC @agriculturacat @galpcostabrava. 
  • Altres projectes duts a terme per part de l’Ajuntament en col·laboració amb la Confraria i entitats vinculades al sector pesquer, com ara:
    • Impressió de 500 llibres del receptari elaborat pel projecte Termòfiles de la Càtedra Oceans i Salut Humana (any 2022)
    • Realització del Casal de Cuina de Setmana Santa (2023) dirigit a nens i nenes de 9 a 12 anys
    • Visites a les instal·lacions aqüícoles de la Confraria de Pescadors, perquè els ciutadans de Roses coneguessin l’activitat aqüícola de la Confraria de la mà del seu biòleg (any 2023).