II Fòrum del Cap de Creus per la sobirania alimentària

Actualment esteu veient II Fòrum del Cap de Creus per la sobirania alimentària

II FÒRUM DEL CAP DE CREUS PER LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA

Dissabte 24 de maig de 2025

Matí: A l’Espai Cultural Ca l’Anita (Pl. de Sant Pere)
9.45 Acreditacions
10.00 Benvinguda i parlaments
10.15 Taula rodona
“Objectiu 2030: preservar la pesca artesanal”

Ponents:
– Pau Rossell, pescador d’arts menors, CP Roses
– Elena Manera, pescadora d’arts menors, CP El Port de la Selva
– Marta Blanco, Investigadora de l’Institut Català de Recerca per a la Governança del Mar (ICATMAR)
Modera Jordi Fulcarà, patró major CP Llançà i president del GALP

11.15 Taula rodona
“Les dones i la mar, una gestió en clau femenina ”
Ponents:
– Cristina Caparrós, armadora de la Barceloneta i vicepresidenta de l’Associació Dones de la mar
– Pat Bros, pescadora d’arts menors, CP Port de la Selva
– Irene Alvarez de Quevedo, Dra. en Biodiversitat, Ecologia, Tecnologia Ambiental i Alimentària 
Modera: Tana Collados, periodista de la CCMA

Pausa cafè

13.00 Taula rodona
“ Aqüicultura i gastronomia, solucions sostenibles”
Ponents:
– Álvaro Acero, aqüicultor del Delta de l’Ebre
– Gerardo Bonet, gerent de la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l’Ebre
– Pere Planas, biòleg responsable de la piscifactoria CP Roses

Modera: Ramon Ferrer, cuiner i Cap d’estudis de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà

Pausa dinar 

Tarda: A l’Aula Gastronòmica (Port pesquer)

16.00 Taula rodona amb tast
“Una dieta mediterrània amb greixos saludables del Cap de Creus”

Ponents:
– Fabiola Juárez, nutricionista i enginyera agroalimentària de la Fundació Alícia
– Anna Ferrer, dietista- nutricionista, assessora i formadora.
– Mar Vila Belmonte, biòloga marina experta en els àcids grassos presents als peixos de la mediterrània.

Als fogons: Jordi Dalmau, xef i propietari del Restaurant Sumac

Condueix: Àgata Albero Miralbell, divulgadora gastronòmica

17.15 Taula rodona amb tast
“ La cuina del mar i muntanya, una tradició necessària”

Ponents:
. Jaume Subirós, xef i propietari del Motel i Almadraba Park Hotel
. Moisès Tibau, pescador d’arts menors, CP Cadaqués
. Mateu Casañas, xef i copropietari dels restaurants Compartir i Disfrutar
. Òscar Gómez, escriptor gastronòmic i editor de continguts, Bullipedia (El Bulli Foundation)

Als fogons : Quim Coll Vilchez, pescador, CP de Roses

Condueix: Àgata Albero Miralbell, divulgadora gastronòmica